Volg ons atelier op Twitter

Thérèse Koetsenruijter-Trienes

Thérèse Koetsenruijter besloot in 2003 op haar veertigste verjaardag het roer helemaal om te gooien. Ze had ruim negentien jaar als accountmanager bij een grote bank gewerkt. “Eigenlijk wist ik al jaren dat ik een eigen bedrijf wilde starten, maar ik had geen idee waarin. Ik zocht het in de eerste instantie dicht bij huis, in de financiële sector. Per toeval kwam ik op een heel ander idee.”

Inspiratiebron

“Mijn moeder werd 65 jaar en wilde graag een cadeau dat door haar kleinkinderen was gemaakt. Er waren vijf kleinkinderen waaronder mijn jongste dochter van 6 weken. Ik heb toen een afdruk van haar voetje gemaakt en dit in brons laten gieten. De andere kinderen liet ik kleien en hun knuffel namaken. Ook deze werden in brons gegoten. Het resultaat was zowel verbluffend als ontroerend. Mijn moeder was in tranen en tal van vrienden wilden zo iets ook. Vanaf toen wist ik wat ik wilde doen: authentieke bronzen handjes en voetjes maken. Kinderatelier met handjes en voetjes was geboren. Op mijn veertigste verjaardag heb ik mijn baan opgezegd.” Als snel stroomden de eerste opdrachten binnen. Door de enthousiaste reacties van mijn omgeving en klanten werd ik aangemoedigd om verder te gaan. Naast brons vervaardigde ik al snel ook handjes en voetjes in zilver. Sinds enkele jaren heb ik me als ontwerper gespecialiseerd in 3D technieken. Nu maak ik ook de handjes en voetjes in miniatuur, als hangertje of bedeltje of toegepast in een ring met voetstapjes.

Iedere dag genieten van pril geluk

Iedere dag weer geniet ik van het prille geluk van jonge ouders die ‘hun’ handje of voetje komen ophalen en daar zo ongelofelijk blij mee zijn. Ouders herkennen het handje of voetje van hun kindje direct. Vooral de handjes en voetjes van pasgeborenen zijn heel karaktervol; ze zitten vol met plooitjes. Het geeft me een heel rijk gevoel om mensen te ontmoeten in de gelukkigste periode van hun leven.