Volg ons atelier op Twitter

afdrukken

Onze klei in het afdruksetje is speciaal voor ons ontwikkeld en op basis van natuurlijke materialen. Het materiaal is direct klaar voor gebruik en heel zacht. Het kindje doet zich echt geen pijn. Soms huilt een kindje bij het maken van een afdrukje. Dat is vooral vanwege de beperking van zijn bewegingsvrijheid. Maar het is natuurlijk ook best eng, zo'n vochtige en koude klei ineens aan je voetje. Zorg daarom dat de klei even wordt doorgekneed, het wordt dan beter van temperatuur. Dan is het minder schrikken!

En als de eerste afdruk niet meteen lukt? Dan pak je de klei uit het bakje en maakt gewoon weer een nieuwe ondergrond. Zo kun je heel relaxed zelf thuis je perfecte afdruk maken! Je ziet in de klei wanneer de afdruk goed is gelukt. Zelfs de kleinste huidplooitjes zijn dan nog te zien.

Wist je dat het afdrukje maken het beste een half uurtje na het voeden kan gebeuren? Het kindje is dan ontspannen en een beetje loom. Houd ook rekening met hoe je baby zich voelt. Maak de afdruk bijvoorbeeld niet als hij echt heel erg moe is. Dan kun je beter even wachten tot na het dutje.

Als je een afdruk van het handje wil, kun je het proberen te ontspannen door het kindje zachtjes onder de blote voetjes te masseren. Meestal opent het handje zich dan vanzelf. Voor een voetje is het belangrijk om goed alle teentjes te tellen. Druk de teentjes eventjes aan in de klei. Wij doen dat zachtjes met de knokkel van onze gebogen wijsvinger.